Taburelerin Ortasındaki Bu Delik Bakın Ne İşe Yarıyormuş

Kalabalık ortamlarda ve misafirliklerde tabureler, hayat kurtarıcı olabiliyor.

Koltukların ve sandalyelerin dolduğu anlarda başvurduğumuz bu küçük ve kullanışlı eşyalar, bazı durumlarda ise ufak bir merdiven görevi görebiliyor. Tasarımları farklı olsa da, plastik olan taburelerin hemen hemen hepsinin üzerinde bir delik bulunuyor. Birçok insan tarafından tasarım amacıyla koyulduğu düşünülen bu ayrıntı, aslında oldukça farklı bir amaca hizmet ediyor.

TABURELERİN KİLİTLENMESİNİ ENGELLİYOR

Aslında bu tasarım harikasının kullanılmasının birçok farklı nedeni bulunuyor. Öncelikle tabureler, günlük hayatın dışında anlık kalabalıklar için çıkarılacak şekilde tasarlanıyor. Bu nedenle ev hayatımızın büyük bölümünde tabureleri atıl durumda, kullanmayacağımız şekilde kanarda saklamalıyız.

İşte bu delikler sayesinde tabureleri iç içe saklayabiliyoruz. Herhangi bir şekilde deliksiz tasarım halinde tabureleri iç içe koymak, hava sıkışması nedeniyle taburelerin bir daha ayrı hale getirilmesini oldukça güç duruma getirirdi.

İkinci neden ise taburelerin dayanıklılığını artırmaktan geçiyor. Tabureye oturacak insanların kiloları büyük değişiklik gösterdiğinden, ağır yükler karşısında tabureyi kırılmadan korumanın yolu çatı alanının ortasına bir delik yerleştirmekten geçiyor. Çünkü delik olan taburelerde üzerine binen ağırlık daha eşit bir şekilde yayılarak dayanıklılık artar. Bu da taburelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir